Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kompresszor házilag

 Kompresszorok 

 

Lényegében a kompresszort nagyon egyszerű megvalósítani akinek van otthon kidobott hűtőszekrénye lehetőleg nem olyan amiben a motor éget le. Ha szerencsénk van és nem motorhibás a kompresszor akkor fogjuk a csöveket amik a motorba mennek és elvágjuk őket 

a motor így néz ki : (fekete fém tartály)

dsc_0067.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

miután megvan a motor nézzünk utánna az interneten a motor pontos bekötésére mivel ez motoronként változik 

ezeknek a motoroknak egyik nagy hátrányuk hogy nem képesek sokáig üzemelni mivel kivettük őket a zárt rendszerböl ezért az olaj is kifolyik belőlük és a gáz ami hűtötte eltávozott a szabadba. ezért egy kis trükk kell ahoz hogy ne kelljen a vasba vinni 5 perc után.legtöbbször azért megy tönkre egy ilyen kompresszor mert a surlódás következtében a pumpa dugattyúja nem kap olajzást és "beég" ezért kell kivennünk a házból hogy manuálisan tudjuk olajozni a gépezetet.

elsőnek a fémtartályt az illesztésnél vágjuk körbe flex-el de vigyázzunk nehogy megsérüljön benne a motor. ha ezzel készen vagyunk szedjük ki belölle a motort. ez a folyamat egy kicsit hosszadalmas mivel a motor 3 rugós bakra van felültetve és azok ponthegesztéssel rögzítve. ha ezzel kész vagyunk a tartályra hegesszük vissza a fedelet hermetikusan ezt célszerű ellenőrizni. emint ezzel megvagyunk fogjunk hegszetőt és építsünk a motornak és a tartálynak egy vázat. 

itt egy összeállítsái terv:

compossze.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

itt egy kis elektronika a motor bekötése:

pumpmotor.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

nekem így sikerült az egészet összeállítani :


20140317_100527_toolbox.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

itt már szépen be van burkolva. szereljünk rá egy nyomás mérőt , az enyém 3barig mér. illetve a pumpa kimenete és a tartály feltöltő nyilását ne sima slaggal kössük össze hanem egy kerékpárpumpa visszacsapó szelepével.

kicsit bővebben a mechanikáról:

pumpas.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Így első ránézésre a pumpa olyan mint egy motorblokk elve ugyan az csak itt nem üzemanyagot szív be hanem levegőt és nincs benne gyujtógyertya.

Lényegében ennyit egy kompresszorról bővebb leírást nem igazán lehetne mivel én is a vázat fejben terveztem meg. remélem ezek után neked is sikerül egy kompresszort készítened :D